Ondernemers Collectief Dwingeloo

Nieuws

VV Dwingeloo steunt het kleinste voetballand ter wereld!

www.vvdwingeloo.nl
Een aantal jaren terug verraste toptrainer Foppe de Haan de voetbalwereld door bondscoach te worden van Tuvalu. Het arme eilandstaatje uit Oceanië wil al meer dan 20 jaar lang lid worden van de FIFA. Dankzij het lidmaatschap krijgt het de financiële steun om onder meer trainers op te leiden, een kunstgrasveld aan te leggen en natuurlijk interlands te spelen. Ironisch genoeg moet Tuvalu dit eerst op orde hebben, voordat het land überhaupt wordt erkend door de FIFA. 

Stichting Dutch Support Tuvalu helpt Tuvalu sinds 2009 om deze FIFA-eisen te vervullen. Daarom is de 'Club van 100' in het leven geroepen: 100 amateurverenigingen uit heel Nederland, die het gezamenlijk mogelijk maken dat Tuvalu twee Nederlandse trainers naar Tuvalu afreizen. Hun doel? Een Tuvalu met opgeleide voetbaltrainers. Voor ambitieuze Tuvaluanen worden in 2016 en 2017 basiscursussen georganiseerd, waardoor het land een flinke stap zet richting het FIFA-lidmaatschap. 

Als vereniging zijn we trots, dat we deel kunnen uitmaken van de Club van 100, omdat wij als VV Dwingeloo weten dat opgeleide trainers het verschil kunnen maken. 

Volg 'Tuvalu Football' op Facebook als je op de hoogte wil blijven van de jongste ontwikkelingen van 's werelds kleinste voetballand en ga naar 
www.bondscoachvantuvalu.nl voor mee informatie. 

Wordt vervolgd!



 

Nieuwsbrief april 2024

13 april 2024
Beste leden, Wij zijn nu halverwege de tweede seizoenshelft. In de derde fase zijn enkele van onze jeugdteams weer kampioen… Meer >
 
Terug naar boven