Ondernemers Collectief Dwingeloo

Dwingeloo de sterkste in burenruzie

Dwingeloo 1
Ruinen 1
17-04-2016
4-2

Scheidsrechter:   Dalen, B. van
Afgelopen zondag stond voor Dwingeloo de derby tegen Ruinen op het programma. Het eerste duel tussen beide buren werd in de slootfase in het voordeel van Ruinen beslecht. Destijds werd het 2-1 en zat Dwingeloo in een slechte fase. Hoe anders is dat nu. Dwingeloo verkeerd in zeer goede doen en stapte afgelopen donderdag voor het eerst sinds November 2015 weer eens als verliezer van het veld. Ook deze zondag wist Dwingeloo te winnen. Ruinen werd met 4-2 huiswaarts gestuurd.

In een afwachtende openingsfase waar Dwingeloo moeite had met het maken van spel was de grootste kans voor de bezoekers. Doelman Erwin Hof lag in de korte hoek echter in de weg waardoor groter leed Dwingeloo bespaard bleef. De eerste grote mogelijkheid voor de thuisploeg betekende direct de voorsprong voor Dwingeloo. Nadat Frist Nijstad zijn aanvalspartner Melvin Koning in de diepte had weggestuurd was Melvin Koning net iets eerder bij de bal dan de doelman waardoor hij de 1-0 binnen wist te tikken. Ondanks de voorsprong bleef Dwingeloo moeite houden met Ruinen. Nadat Dennis Koning de score bijna had verdubbeld was het Ruinen dat vlak voor rust op gelijke hoogte wist te komen. Met deze tegenslag nog vers in het geheugen mochten beide ploegen gaan rusten met een 1-1 tussenstand.

Na wat omzettingen aan de kant van Dwingeloo kwam de thuisploeg als herboren uit de kleedkamer. Met veel beweging en diepgang in de ploeg liep Dwingeloo door doelpunten van Robert Mulder en Frits Nijstad uit naar een 3-1 voorsprong. De wedstrijd leek beslist maar uit één van de spaarzame counters wist Ruinen de 3-2 te scoren. Erg van slag leek de thuisploeg niet. Het bleef kansen creëren en uiteindelijk was het opnieuw Frits Nijstad die het net wist te vinden. De topschutter van Dwingeloo schoot zo de 4-2 eindstand op het scorebord.

Aanstaande zondag moet Dwingeloo het thuis opnemen tegen rode lantaarndrager Wacker. Bij opnieuw een overwinning moet Dwingeloo zich toch definitief veilig kunnen spelen. En wie weet wacht er dan aan het einde van het seizoen nog een toetje in de vorm van nacompetitevoetbal.
 

Verslagen

Terug naar boven