Ondernemers Collectief Dwingeloo

Nieuws

Aanvullende spelregels vanaf nieuw seizoen

23 augustus 2019

Er zijn belangrijke spelregelwijzigingen die voor iedereen gelden, zorg dat je ze in het nieuwe voetbalseizoen van 2019-2020 weet!


  1. Bij een doeltrap (uittrap) hoeft de bal niet meer eerst buiten het 16 meter gebied te worden gespeeld, maar mag ook (op kortere afstand) binnen het 16 meter gebied worden gespeeld, naar een medespeler.
  2. Bij wisselen van een speler dient de te wisselende speler direct via de dicht bij zijnde zijlijn het veld te verlaten (dus hoeft niet het hele veld meer over te steken richting coach vak zijde).
  3. Handsbal is ten alle tijden een handsbal ( dus als de bal de bovenarm-onderarm of hand raakt) altijd een hands gevolgd door een directe vrije trap (in 16 meter gebied penalty) Geen discussie meer over deze regel,  HANDS IS HANDS.
  4. De aanvallende partij die een vrije trap mag nemen mag geen medespelers meer plaatsen in de verdedigende muur van spelers. De mede aanvallende spelers moeten 1 meter links of/en rechts naast de verdedigende muur staan.

 
www.vvdwingeloo.nl
VV Dwingeloo heeft een groep enthousiaste kabouters die met regelmaat de eerste lessen op voetbalgebied krijgen van hun vaste trainer… Meer >
 
Beste leden Naar aanleiding van de door het kabinet genomen maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft de… Meer >
 
Terug naar boven