Dwingeloo JO11-3
Diever-Wapse JO11-3
01-10-2016
3-8

Zaterdagochtend om negen uur traden de jongens van JO11-3 aan tegen bijna buurdorp Diever.

De eerste helft begon voorspoedig met kansen voor beide ploegen, echter had Diever net even wat meer geluk in de afwerking. Dit zag je ook terug in de cijfers, Diever nam de leiding met 1 0 en vervolgens viel ook de 2e goal snel.
Ondanks dat er heel goed verdedigt werd door Gerko, Mees en Kees. Ook onze keeper Tygo had een aantal mooie reddingen waardoor de schade beperkt beleef. de verre uittrap van Tygo was ook gevaarlijk voor de tegenstanders.

Vlak voor rust nam onze spits Daan na een paar fraaie kap bewegingen de bal mee links voor het doel. Hij zag dat Tim vrij stond en speelde de bal in het strafschotgebied naar hem toe. Hierdoor kon Tim de bal met een zuivere plaatsing de bal in het doel schieten. De aansluitingstreffer was een feit.

Tijdens de rust ontstond er een gebroederlijk gesprek tussen de spelertjes van Dwingeloo en Diever. En er werd zelfs samen even gevoetbald. Toch leuk om te zien dat twee uit dezelfde gemeente komende dorpen zo gebroederlijk met elkaar omgaan!

In de tweede helft scoorde Diever snel de 1-3.
Hier lieten onze jongens het echter niet bij zitten.
Met een mooie loopactie van Wilfred op het middenveld werd onze spits Daan bereikt, Daan kwam alleen op de keeper af, echter liep de keeper van Diever goed uit waardoor er niet gescoord werd.
Jammer genoeg bouwde Diever met enig geluk hun voorsprong snel verder uit naar 1-5. Ondanks dat onze verdediging zich als leeuwen verzette.
In de tweede helft van de tweede helft ging het knopje bij onze jongens weer om, een scherpe paas op Daan van Jasper zorgde er voor dat hij dit maal op rechts een viertal tegen spelers kon uitspelen, met een mooi doelpunt als resultaat.
En dit herhaalde zich nogmaals door een paas van Mike op Daan die daarop naar wederom een aantal spelers van Diever te hebben gepasseerd, het doel succesvol wist te raken.

Toch bleef Diever druk zetten ondank dat Tom, nu keeper, het doel goed schoon probeerde te houden.
Dit resulteerde uiteindelijk in een enigszins geflatteerde eindstand van 3-8.

Iedereen heeft geknokt voor wat hij waard is en gedroeg is zeer sportief. Een dikke pluim voor onze jongens!!!