Jubbega 1
27-05-2018
0 - 2

Scheidsrechter:   S. (Sven) Keller
Afgelopen zondag stond op sportpark de Hulsebosch een schitterend affiche op het programma. De mogelijke aanstaande kampioen Jubbega tegen de mogelijke winnaar van de 3de periode Dwingeloo. Beide ploegen moesten winnen om hen prijs aan het eind van de middag in ontvangst te mogen nemen. Na een bloedstollend duel trok Jubbega uiteindelijk aan het langste eind waarna zij zich de terechte kampioen mogen noemen. Het werd uiteindelijk 0-2.

Onder grote publieke belangstelling begonnen beide teams aan dit belangrijke duel. Nadat de rookdampen van het opgestoken vuurwerk eindelijk waren opgetrokken konden de massaal aanwezige toeschouwers zien dat Jubbega beter aan het duel begon. Dit leverde de koploper na vijftien minuten spelen een terechte strafschop op die feilloos binnen werd geschoten. Nadat Dwingeloo doelman Erwin Hof in een één op één situatie de tweede Frieze treffer tegen wist te houden begon Dwingeloo ook eindelijk van zich af te bijten. De thuisploeg begon beter te voetballen en kreeg zelfs kansen op de gelijkmaker. In de dertigste minuut was Sander Nijstad dichtbij een doelpunt maar zijn verwoestende uithaal van zo’n dertig meter werd knap uit de bovenhoek geplukt door de grote doelman van Jubbega. Vlak voor rust was Sander Nijstad opnieuw dichtbij maar ditmaal werd zijn inzet onbewust geblokt. Zo mochten beide ploegen op deze zonnige middag de kleedkamer opzoeken met een 0-1 tussenstand.

In de tweede helft was een waar voetbal gevecht te zien zonder grote kansen voor beide ploegen. Jubbega had zijn zaken in defensief opzicht goed voor elkaar en Dwingeloo kon hier geen gaatje in vinden. Anders was dit hetzelfde verhaal waardoor het spel zich vooral afspeelde op het middenveld. De grootste kans van de tweede helft kwam wel op naam van Dwingeloo. Nadat Sander Nijstad door de verdediging was geglipt kon hij net niet het leer over de uitgekomen goalie wippen waardoor ook dit geen doelpunt opleverde. Jubbega had duidelijk het beste voor het laatst bewaart deze middag. Nadat doelman Erwin Hof de bal weg had gewerkt vanaf de cornervlag werd de bal knap aangenomen op de middencirkel en met een verwoestende streep wist hij het lege doel te bereiken. Ook aan de kant van Dwingeloo gingen de handen op elkaar voor dit doelpunt die voor Dwingeloo betekende dat voor hen het seizoen er voor dit jaar op zit want kort hierna floot de prima leidende leidsman voor het einde van de wedstrijd en kon het feest voor Jubbega losbarsten. Ondanks een sterk einde van het seizoen komt Dwingeloo net te kort voor het behalen van de derde periode. Toch mag de ploeg van trainer Friso Bakker terugkijken op een goed seizoen en kan het na een vakantieperiode weer toe gaan werken naar volgend jaar.

Via deze weg feliciteren wij Jubbega nogmaals met het behalen van het kampioenschap en wensen wij hen heel veel succes volgend jaar in de 2de klasse. Ook de periodekampioenen die nog gaan strijden voor een plek in de 2de klasse (DIO Oosterwolde, Akkrum en Oldemarkt) wensen wij heel veel succes toe net als de twee ploegen die nog gaan strijden tegen degradatie (Wijster en UDIROS).