Dwingeloo boekt zwaarbevochten overwinning op Veno

Dwingeloo 1
14-10-2018
0 - 1

Scheidsrechter:   S. (Sven) Keller
Afgelopen zondag stond de topper Veno-Dwingeloo op het programma in de derde klasse D. Beide ploegen bivakkeren op dit moment bovenaan in de derde klasse D waarin Veno zelfs de trotse koploper is. Ondanks dat het gepromoveerde Veno niet meer wist wat verliezen was moest de thuisploeg toch haar meerdere erkennen in Dwingeloo deze middag. Het werd uiteindelijk 0-1.

Op deze toch wel zonnige zondagmiddag begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Dwingeloo probeerde gelijk het initiatief naar zich toe te trekken en wist constant de vrije man te vinden. Verder dan een aantal speldenprikjes kwamen de bezoekers in eerste instantie echter niet. De eerste grote mogelijkheid was voor het counterende Veno maar een inzet van dichtbij belandde in het zijnet. Niet veel later leek Dwingeloo op voorsprong te gaan komen maar een inzet van Julian Otten verdween via de vingertoppen van de doelman op de deklat. Toch leek Dwingeloo enkele minuten later alsnog op voorsprong te komen maar nadat Fabian Bosker het net wel had weten te vinden werd het doelpunt wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 tussenstand de rust in.

In de tweede helft leek Dwingeloo al vrij snel op voorsprong te gaan komen maar wederom werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Ditmaal was het Melvin Koning die in buitenspel positie het leer het laatste zetje zou hebben gegeven. In een verder gelijk opgaande tweede helft leek de thuisploeg de overwinning over de streep te gaan trekken maar paal, lat en opnieuw de paal stond een treffer in de weg. Toen Dwingeloo deze storm had overleeft en beide ploegen genoegen hadden genomen met een puntendeling was het toch Dwingeloo die met de overwinning aan de haal ging. Een voorzet in extremis van Thijs Vos werd door Sander Nijstad verlengt waardoor de uitkomende keeper de bal volledig miste. Robert Mulder bracht aan alle onzekerheid een eind door de bal vlak voor de doellijn in het lege doel te poeieren. Veno mocht hierna de aftrap nog nemen maar tot een aanval kwamen ze niet meer. Zo eindigde dit aantrekkelijke duel ternauwernood in een overwinning voor de Dwingelers.

Door deze overwinning mag Dwingeloo zich wederom (gedeeld) koploper noemen in deze derde klasse D. Om deze positie vast te houden moet er aanstaande zondag thuis gewonnen worden van DIO Oosterwolde.