Leden Ondernemers Collectief Dwingeloo
  Bedrijfsnaam ondernemer bedrijfsactiviteit   website
1. Restaurant-Café Onder de Eiken dhr. S. Boers Restaurant, Café te Dwingeloo   www.onderdeeiken.nl
2. Autoservice Stolk dhr. E. Stolk Autoservice, schadeherstel, reparatie te Dieverbrug   www.stolkautoservice.nl
3 Expertise Bureau Noord Dhr. C. Bijzet Schade-expertise, bouwkundige inspecties en bouwmanagement te Appingedam en Hoogeveen   www.ebnoord.nl
4. Eggink Schilders dhr. L. Eggink Allround schildersbedrijf te Dieverbrug   www.schilderseggink.nl
5. Truck service Sent Waninge dhr. S. Waninge DAF truck service en FIAT bedrijfswagen dealer   www.sentwaninge.com
6. De Reest Multimedia dhr. B. Veen Drukwerk, marketing, multimedia oplossingen   www.dereest.nl
7. Albert Heijn René Brouwer dhr. R. Brouwer Supermarkt   www.ah.nl

Wat is het OCD?
Het OCD (Ondernemers Collectief Dwingeloo) is een groep ondernemers die de voetbalvereniging Dwingeloo als hoofsponsoreen ondersteund. Deze groep is nauw betrokken bij de vereniging. Met de steun van de leden van OCD wordt op de eerste plaats het standaardelftal van de vereniging gesponsord en onderhouden, maar wordt verder ook bijgedragen aan de jeugd en de algemene middelen. De uitingen van de leden van de OCD zijn permanent aanwezig op het sportpark en in de kantine. Leden van het OCD zijn de hoofdsponsoren van de vereniging. Dit onder de noemer van een gezamenlijk en uniek OCD logo die in onderling overleg tot stand is gekomen. Dit logo is in samenspraak met Meinders reclame uit Smilde ontwikkeld.

Lidmaatschap van OCD is minimaal voor de duur van 3 jaar. Bedrijven kunnen op ieder moment lid worden van deze ondernemersclub. Het bestuur en sponsorcommissie van de vv Dwingeloo staat in nauw contact met de leden van OCD en organiseert 2x per jaar een ‘ledenavond’. Dit kan op het sportpark, maar kan ook elders in een andere setting bv bij een van de leden. Naast de 2 bijeenkomsten met OCD organiseert de vereniging ook 1x per seizoen een algemene sponsoravond waar alle sponsoren voor worden uitgenodigd. Tijdens deze informele bijeenkomsten wordt iedere keer gekeken naar een spontane, maar ook informatieve en interactieve invulling.