Ondernemers Collectief Dwingeloo

Nieuws

Melvin Koning wijst Dwingeloo de weg tegen Oldeholtpade

26 april 2019
Wie niet beter wist zou zich niet aan de conclusie kunnen onttrekken dat zondag derdeklasser Dwingeloo compleet van slag was in de laatste vier competitiewedstrijden.

Op zich niet zo’n gekke gedachte, maar de ploeg miste in die wedstrijden te veel basisspelers door blessures. Zes, zeven afwezigen was geen uitzondering en omdat dat door een derdeklasser lastig is op te vangen werd uit het kwartet duels maar één punt gehaald en dus konden de roodhemden de titel wel vergeten in Zondag 3D. Geen schande, wél realiteit en voor deze club ontzettend jammer, want wat zitten ze er elk jaar toch wel steeds aardig dichtbij. Tweede, vierde, zevende en vorig seizoen vijfde na de degradatie uit de tweede klasse van vijf seizoenen geleden. Nu staat de formatie derde en is er nog alle kans op het meedoen aan de nacompetitie. Dan zou wél gewonnen moeten worden van Oldeholtpade dat de eerste periodetitel al op zak heeft. Gisteravond speelden beide ploegen op het prachtige complex van Dwingeloo tegen elkaar. De Dwingelders hadden geen kind aan de Weststellingwervers en wonnen met maar liefst 5-1.

 

“Als Melvin Koning nóg scherper was dan hadden we met dubbele cijfers kunnen winnen”, sprak bestuurslid Albert Nijstad van Dwingeloo na de wedstrijd. Hij blijft overtuigd van de klasse van zijn ploeg die ook zeker niet onder stoelen of banken hoeft te worden geschoven; Dwingeloo is goed genoeg om aan het toetje van het seizoen mee te mogen doen en als de ploeg promoveert dan zou het voor de club geweldig zijn. Geen must, wél een mooie bijkomstigheid en het past toch ook wel een beetje bij de vereniging die de boel goed voor elkaar heeft met een solide bestuur en een keurig complex met prachtige tribune en dito kantine. Het moet allemaal nog gebeuren, maar het moet al raar lopen wil Dwingeloo de tweede periodetitel nog mislopen. Het gat met VENO is twee punten in het voordeel van de Dwingelders. Beide ploegen spelen nog één wedstrijd en dan is bekend wie de periode wint.

 

Nijstad had overigens een punt, want zijn ploeg speelde ook goed. Vooral in de beginfase toen de ploeg meteen het heft in handen nam en er kansen ontstonden. Er werd echter pas in de twintigste minuut gescoord door Sander Nijstad na ene goede individuele actie. Twee minuten later beroerde Robert Mulder de paal en in de rebound scoorde Melvin Koning zijn eerste van drie treffers. Tot aan de thee werd niet meer gescoord. Dwingeloo liet de teugels na de 2-0 wat vieren en het was ook wel een verdienste van de Friezen die hun topscorer, Wilco Elshof, twee grote kansen zagen missen.

 

Na rust maakte Dwingeloo meteen een einde aan de illusies van de gasten. De tweede helft was nog maar net begonnen en Koning scoorde alweer en dus was de wedstrijd wel beslist. Na driekwart wedstrijd rondde Koning een keurige aanval over links bekwaam af. Drie minuten erna scoorde Robert Mulder van dichtbij. Vijf treffers dus voor de gastheren die effectief bleken en de bezoekers echt niet overliepen. Sterker: de Friezen speelden goed mee en kregen ook mogelijkheden. Invaller Joshua Verhoef was een genot om naar te kijken en Stefan Halsema had maar zo kunnen scoren. Een kwartier voor tijd kwam de enige treffer van de bezoekers van de voet van Rick Jan van der Leest die vooropging in de strijd. Voor rust leek ie even geblesseerd, maar gaf hij aan ‘ik wil gewoon lekker voetballen’ en dat zegt wel iets over de dadendrang van de gasten die met een periode op zak niet willen degraderen. De ploeg is ook te goed voor de vierde klasse, maar de achterhoede baart toch echt zorgen.

 

Dwingeloo was beter, maar maakte ook dankbaar gebruik van de zwakte in die linie. Eigenlijk was het vrij simpel: de aanval van Dwingeloo is zeer goed en een iets minder sterke achterhoede kan dan zomaar worden geklopt en eigenlijk kan er dus worden gesproken van een effectief Dwingeloo dat weliswaar vaker had kunnen scoren, maar dat gold ook voor de tegenstander. De roodhemden kochten er nog het meeste voor.

 

Dwingeloo-Oldeholtpade 5-1

Scoreverloop: 20. Nijstad 1-0, 22. Melvin Koning 2-0, 47. Melvin Koning 3-0, 66. Melvin Koning 4-0, 69. Mulder 5-0, 75. Van der Leest 51.

Scheidsrechter:  Ferry Hooge.

Toeschouwers: 150.

 

Dwingeloo: Hof; Dekker, Kemkers, Jans en Barelds (69. Boer); Bosker, Dennis Koning, Mulder en Otten (45. Vos); Nijstad (73. Strijdonck) en Melvin Koning.

Oldeholtpade: Schonewille; Huismans, Halsema, Schaap en Maatman; Rudie de Vries, Peter de Vries (57. Marius de Vries), Dijkstra (57. Verhoef) en Van der Leest; Elshof (78. Bos) en Kuiper.


 
www.vvdwingeloo.nl
VV Dwingeloo heeft een groep enthousiaste kabouters die met regelmaat de eerste lessen op voetbalgebied krijgen van hun vaste trainer… Meer >
 
Beste leden Naar aanleiding van de door het kabinet genomen maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft de… Meer >
 
Terug naar boven